Tészta:
- 4 nagy tojás
- 80 g cukor
- 100 g liszt
- vanília aroma
- pici narancslé
Csokoládé krém:
- 100 g étcsokoládé
- 100 ml tejszín
- 2 evőkanál narancslé
- 1 narancs reszelt héja
- 1-2 evőkanál kandírozott mandarinhéj vagy narancshéj
Sajtkrémes máz a tetejére:
- 200 g sajtkrém
- 50 g vaj
- 80 g porcukor
- 1 narancs reszelt héja
- 1 evőkanál narancslé
- 2 evőkanál vaníliás pudingpor
18-20 cm-es kapcsos tortaforma
Cukrot a tojások sárgájával habosra keverjük, hozzáadjuk a vanília aromát és a narancs levet, majd a lisztet is jól beledolgozzuk, legvégül a kemény habbá vert tojásfehérjéket óvatosan beleforgatjuk a masszába. Alacsony hőfokon 40-45 percig sütjük előmelegített sütőben sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformában.
Közben az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és hozzákeverjük a tejszínt, narancs levét és héját, kandírozott mandarin héjat. Ezután 1-2 órára behűtjük a krémet.
Ha a torta kész, hagyjuk hűlni, majd óvatosan kapcsoljuk le róla a tortaformát. Vágjuk 3 részre. A csokoládékrémet kivesszük a hűtőből és habverővel fellazítjuk, majd megkenjük vele a tortalapokat. Szépen egymásra rakosgatjuk és újra betesszük a hűtőbe egy órára. Közben elkészítjük a fehér mázat a tetejére, összetevőket habverővel jól eldolgozzuk, ezt is hűtőbe rakjuk kis időre. Fél óra múlva megkenjük vele a torta tetejét és oldalát is. Díszíthetjük bármivel, én most fondant-ból készítettem csillagokat és fenyőfákat a tortához. Fondant receptet itt találtam.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése