Ads 468x60px

Pages

2010. 12. 06.

Padlizsános Quiche




A quichefrancia konyha hagyományos étele. A második világháború után vált népszerűvé Angliában is. Én is itt találkoztam vele először és nagyon megszerettem. Félig kész quiche-t szinte bármelyik szupermarketben lehet kapni odakint és otthon már csak pár percre a sütőbe kell tenni. Itthon azonban már egy ideje magam készítem a tésztát és a tölteléket is, szinte bármilyen zöldséggel elkészíthető, rakhatunk bele sonkát, bacon szalonnát is.

Hozzávalók:

Tészta:
  • 240 g liszt 
  • 140 g vaj
  • 4-5 evőkanál víz

Töltelék:
  • 2 tojás 
  • 100-140 g sajt 
  • 1 közepes fej vöröshagyma 
  • 300 ml tejszín vagy 200 ml tejszín és 100 ml tejföl vegyesen 
  • 2 db kisebb padlizsán
  • só, bors

Tésztához a vajat felkockázom és összedolgozom a liszttel, kanalanként adok hozzá vizet míg össze nem áll teljesen, majd fél órára hűtőbe teszem. Közben a padlizsánt meghámozom, felkockázom és besózom, hagyom 10-15 percet állni. Hagymát is megpucolom, felvagdosom és olajon megpirítom, ha a padlizsán már levet eresztett akkor lecsöpögtetem és a hagymához adom. Adok hozzá egy pici vizet és párolom további 10-15 percig. A tésztát kinyújtom és a pite formába teszem, a széleinél hagyjunk rá kb. 1 cm-et, mert sütés közben összeugrik a tészta, villával megszurkálom az alját és 15-20 perc alatt elősütöm. (Lehet sütőpapírt is rakni a tetejére és erre babot vagy rizst pakolni és így vakon sütni, a lényeg, hogy a tésztánk ne púposodjon fel az elősütés során) Közben a tojásokat felverem, tejszínt és a reszelt sajtot hozzáadom, végül pedig a hagymás padlizsánt is. Sózom, borsozom a tölteléket. Ha a tésztánk már kezd barnulni ráöntjük a tölteléket, megszórjuk a tetejét még egy pici reszelt sajttal és 20-25 percet sütjük.



Még több quiche recept angolul itt található.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése