Ads 468x60px

Pages

2012. 03. 13.

Klárika habos-diós sütikéje avagy London szelet



Klárika a szomszédunk, talán egy hónapja hozott át kóstolót ebből a süteményből és utána el is kértem a receptet. Most eljött az idő, hogy én is elkészítsem kisebb változtatásokkal. A tészta linzeres alap és erre jön a cukros-diós-tojás hab, illetve még baracklekvár is közreműködik az ízek fokozásában. Nekem talán picit édes, pedig az eredeti cukormennyiségből le is vettem és mégis. Sebaj, jó volt elkészíteni, mert imádok tésztát gyúrni. :)



Linzer alap:

  • 300 g liszt 
  • 220 g vaj 
  • 70 g porcukor
  • 1 citrom leve
  • 3 evőkanál víz
  •  sütőpor

Habos krém:

  • 170 g cukor 
  • 150 g darált dió
  • 3 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor

1. Tészta hozzávalóit összedolgozzuk a kezünkkel, úgy hogy szépen összeálljon,majd picit hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a krémet.

2. Cukrot a 3 tojássárgával habosra keverjük, beleöntjük a darált diót, legvégül óvatosan hozzádolgozzuk a habbá vert fehérjéket.

3. Tésztát kinyújtjuk egy nagyobb gáztepsi nagyságúra, megkenjük  barack lekvárral és egyenletesen rákenjük a habos krémet. Ezután mehet is a sütőbe 35-40 percre.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése