Ads 468x60px

Pages

2012. 12. 21.

Cake pops 1.

 Sütinyalóka

hóember sütinyalóka
A receptet itt láttam meg és karácsony közeledtével most jött el a megfelelő alkalom, hogy kipróbáljam.

Kakaós piskóta:

  • 2 tojás
  • 12,5 dkg vaj
  • 12,5 dkg cukor
  • 12,5 dkg liszt
  • pici sütőpor
  • 2 ev kakaópor 
  • 15 dkg barack lekvár
  • 5 dkg olvasztott étcsokoládé 
  • 8 cl tejszín
  • fapálcikák
  • olvasztott csokoládék
  • fehér, fekete és piros marcipán
  • kókuszreszelék, darált dió 

Első lépésként sütünk egy sima kakaós piskótát. Aztán a piskótát egy tálba morzsoljuk, hozzáadjuk a barack lekvárt, az 5 dkg olvasztott csokoládét és a tejszínt, majd szépen összegyúrjuk. Kis golyókat formázunk belőle és olvasztott csokoládéba mártott fapálcikára szúrjuk őket. 15 percre fagyasztóba tesszük. Majd fehér vagy étcsokis olvasztott csokoládéba mártjuk, a hóembert kókuszreszelékbe forgatjuk. Színes marcipánnal kialakítjuk a hóember sapkáját, sálját stb. Próbáltam rénszarvast csinálni, ezt valahol a neten láttam és megtetszett, de végül inkább krampusz lett. Csináltam még sima étcsokiba illetve kókuszreszelékbe vagy dióba mártott verziót is. Körülbelül 20 db lesz belőle.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése