Ads 468x60px

Pages

2014. 01. 30.

Meggyes kuglóf

A tészta:

• 15 dkg puha vaj
• 1 tojás
• 10 dkg cukor
• 2 kk sütőpor
• 30 dkg liszt
• 1 dl tej
• 10 dkg tejföl


A töltelék:

• 15 dkg lecsöpögtetett és kimagozott meggy
• 5 dkg étcsokoládé apróra vágva



A vajat a cukorral és a tojással habosra kevertem, majd beleöntöttem a tejfölt, végül a sütőporos lisztet és a tejet dolgoztam bele. Közben a kuglófformát kivajazzuk és kilisztezzük. A tészta felét beletöltjük a formánkba, rárakjuk a meggyet és a felaprított étcsokoládét, majd a tészta másik felével lefedjük. Elég sűrű a massza, ezen ne lepődjünk meg! Alacsony hőfokon 45 percig sütjük. Ez is az elmúlt hetekben készült, pont jó volt mialatt beteg voltam, roppant egyszerű, gyors és még finom is.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése